מסגד חסן השני בקזבלנקה

מסגד חסן השני בקזבלנקה הוא השלישי בגודלו בעולם והיחיד בעולם הבנוי מעל הים.חווית הביקור במסגד היא יוצאת דופן.יש לך הרגשה שאתה נמצא בתוך קתדרלה ענקית.תקרת העץ בנוייה ריבועים ריבועים כשכל ריבוע מעוצב באופן שונה מרעהו.
 מסגד חסן השני בקזבלנקה     
 

מסגד חסן השני
המסגד הגדול ביותר במרוקו והשלישי בגודלו בעולם אחרי המסגדים במכה ובמדינה.זהו המסגד היחידי בעולם שחלקו בנוי מעל הים. בראש המינרט הבנוי בסגנון אנדלוסי והמתנשא לגובה 210 מ' יש קרן לייזר המראה את הכיוון למכה. מגדל המסגד הוא המבנה הדתי הגדול ביותר בעולם.
אולם התפילה משתרע על שטח של 20,000 מ"ר ויכול להכיל עד 25,000 מתפללים ובחצר המסגד עוד 120,000 איש. גג אולם התפילה נפתח בלחיצת כפתור ומאפשר כניסת אור ואוויר טבעי.
2,500 אומנים ועוד 10,000 פועלים  עמלו במשך שש שנים על בניית המסגד כדי לגשים את רעיונו של המלך השני לבנות מסגד מעל הים ובכך לקיים פסוק מהקוראן : "יהא כיסא כבודו על המים" - و كان عرشه على الماء

הבנייה החלה ב-12 ביולי 1986 מתוך כוונה לסיימה תוך שלוש שנים לקראת יום הולדתו הששים של המלך חסן השני. בפועל, הבנייה התארכה בעוד 4 שנים עד ל-1993 והמסגד נחנך ביום הולדתו של הנביא מוחמד.
המייחד מסגד זה היא העובדה שהוא בנוי מעל הים  וכך המתפללים יכולים לראות את מי הים דרך רצפת זכוכית שקופה. בשל הבנייה מעל הים היה צורך ביסודות בטון בנפח של 26,000 מ"ק ובעוד תמיכות בטון בהיקף של כ-60,000 מ"ק. הבנייה מעל האוקיינוס מצריכה עבודות תחזוקה. בשנת 2006 החלו בעבודות תחזוקה בחלק המסגד הבנוי מעל הים.
המסגד נבנה במקום בו הייתה הבריכה העירונית בפאתיה של שכונת עוני צפופת אוכלוסין.
במרוקו גופא, נמתחה ביקורת על הקמת המסגד בשל הצורך לפנות אלפי תושבים מהאזור בו נבנה, ושעד היום למרביתם לא נמצאו פתרונות דיור חילופיים. כמו כן, עלות בנייתו  המוערכת בין 1-2 מיליארד $, יצרה חור תקציבי עצום, למרות שפורמאלית הוא נבנה מתרומות התושבים. כדי לממן את הגרעון שנוצר, המשק המרוקאי החל בתהליך הפרטה שהתחיל מיד לאחר השלמת המסגד ב-1993.
הארכיטקט הצרפתי הוא Michel Pinseau מישל פינסו ידיד אישי של המלך (1956-1999), תכנן את המסגד ופיקח על בנייתו. המסגד נבנה על ידי בוייג  Bouygues חברת בנייה צרפתית המעסיקה כ-150,000 עובדים ופועלת ב-80 מדינות.
הסגנון המוריסטי הספרדי שולט בבנייה והוא מזכיר את המסגדים באלהמברה וקורדובה שבספרד. מרבית חומר הגלם ששימש לבניית המסגד נכרה במרוקו.
מסגד חסן השני ומסגד טינמיל  مسجد تينمل  שבממרומי האטלס הגבוה הם שני המסגדים היחידים במרוקו בהם מותרת הכניסה ללא-מוסלמים.

 

 טיול במרוקו

 
 

ערים ואתרים במרוקו