איסלאם פונדמנטליסטי

כאשר מדברים על איסלאם פונדמנטליסטי, אנו מדמיינים תמונה של אלפי נשים עטויות רעלות שחורות בככר העיר בטהרן. נוסיף לכך את התיאורים על עונשי המלקות לאירופאים שהשתכרו בערב הסעודית, התמונה מקבלת מימד דמוני. על האיסלאם הפונדמנטליסטי, השלכותיו על חיי החברה בארצות האיסלאם ועל חיי המוסלמים במערב אירופה בהרצאה זו.





לפני 70 שנה נוסד בקהיר ארגון האחים המוסלמים ששם לו למטרה לאכוף את חוקי האיסלאם (השריעה)  על כל המערכות החברתיות, הפוליטיות והחוקתיות בארצות האיסלאם.

הארגון פעל כארגון אופוזיציוני לשלטון ועיקר כוחו בהפגנות ומחוץ לפרלמנט. מצרים של חוסני מובארק מסתירה את הבעייה מתחת לשטיח, אך מתחת לפני השטח יש פעילות המחכה לשעת כושר, למשבר כלכלי העומד בפתח.
חכמי אלאזהר מפרסמים חדשות לבקרים פסקי הלכה שנכתבו מתוך החשש של התפשטות רעיונות מערביים. לאחרונה פירסם השייך עבד אל חמיד אלאטראש  פסק הלכה האוסר על השימוש ברשת החברתית facebook  פייסבוק בנימוק: "השימוש ברשת זו מסכן את התרבות המוסלמית". אין להקל ראש בפסק ההלכה הזה. לפני מספר שנים פורסם פסק הלכה במצרים האוסר ללבוש מכנסי ג'ינס.מאז פרסום פסק זה מעטים מסתובבים ברחבי קהיר בג'ינס.

הנהגת חוקי האיסלאם בצורתם הפונדמנטליסטית חרגה מגבולות מצרים והתפשטה בארצות ערביות ומוסלמיות נוספות. המהפכנים באיראן השליטו בכח רפורמות איסלמיות. באלג'יריה ובטורקיה התחזק מעמד המפלגות המוסלמיות. הטליבאן שם לו למטרה להחיל את השאריעה -חוקי האיסלאם הנוקשים.

כיצד הפכה מדינה כמו איראן למדינה הנשלטת על ידי אייטולות? מה יקרה בסופו של התהליך? על כך ועוד בהרצאה זו.

הפסקה המובאת כאן היא מבוא להרצאה רחבה יותר אותה ניתן להזמין. ניתן ליצור קשר דרך תיבת התגובות בעמוד זה.