האיסלאם, דת מנצחת?

בשנה האחרונה התעורר ויכוח בשוויץ לגבי מתן אישור לבניית צריחי מסגדים. ההחלטה שנפלה היא לא להקים צריחי מסגדים. החלטה זו עוררה את זעמם של המוסלמים ברחבי העולם והם איימו בהטלת חרם על שוויץ ועל תוצרתה.לפני מספר שנים הוטל חרם על דנמרק בשל קריקטורות שפגעו בכבודו של הנביא מוחמד.סוגיות אלו מעלות שאלות נוספות. מהו מעמדו של האיסלאם? כיצד תופס האיסלאם את המערב? כיצד תופס המערב את האיסלאם? על כל אלה ועוד בהרצאה זו.





 

 

 האיסלאם - דת מנצחת?
 מבואהאיסלאם והכלכלה המערבית המפגש עם המערב השליחות של האיסלאם
 

מבוא
בארצות רבות באירופה יש עובדים זרים מוסלמים. מדינות אירופה טומנות ראשן בחול ומאמינות כי במהלך השנים הם ישתלבו באוכלוסייה.הן מתעלמות מעשרות אלפי נוצרים המתאסלמים מידי שנה.רק בבריטניה מתאסלמים מרצונם הטוב למעלה מעשרת אלפים נוצרים.לגבי דידן של מדינות אירופה, Carolus Martellus קרל מרטל (שרלמן) ניצח את המוסלמים בקרב טור (פואטייה) בשנת 732 לספירה. האיסלאם הוכה בקרב פואטייה לפני כ-1200 שנה והוא אינו מהווה גורם מאיים על אירופה. אך האיסלאם לא ינוח ולא ישקוט עד שכל תושבי כדור הארץ יהיו מוסלמים. היטיב להגדיר זאת מייסד הג'מעאת אלאסלמייה- "כל דבר ביקום הוא מוסלמי".


האיסלאם והכלכלה המערבית
אחד האינטרסים החשובים, אם לא החשוב שבהם, המניעים את עקרונות החוץ של מדינות הוא האינטרס הכלכלי. כך נהגו ארה"ב ומדינות אירופה הקולוניאליסטיות  בתקופה הקולוניאלית. כך נוהגות גם היום מדינות המערב המפותחות במערכת יחסיהן עם המדינות המתפתחות. המדינות המפותחות, לא נתנו מעולם את הדעת  על התהליכים הפוליטיים העוברים על המדינות אותן הן מנצלות וסוחטות עד תום את המשאבים של המדינות החלשות. המדינות המפותחות רואות במערכת הקשרים שלהן עם המדינות המתפתחות, מערכת של משחק סכום אפס, דהיינו גם המדינות המתפתחות יוצאות נשכרות.

לא נעשו צעדים מצד המדינות המפותחות לנסות ולראות את הדברים מהזווית של המדינות המתפתחות. הן לא היו קשובות לקולות הבוקעים ממדינות אלו.

המפגש עם המערב
המפגש עם המערב הוליד במזרח התיכון עויינות שראשיתה עוד מתקופת נפוליון. נפוליון היה הראשון שניצח את המוסלמים בקרבות ושבר את המיתוס שהצבא המוסלמי המהולל אינו מנוצח. על מיתוס זה חונכו דורות של מוסלמים מאז מוחמד. נפוליון השפיל את האיסלאם. כך נתפס עד היום המערב בעינייים מוסלמיות.


 

מפקדי הגאמעה האיסלמייה בפקיסטאן - אופק עולמי-התמונה באדיבות פליקר -The jamaa alislamia pakistan -Ofek-olami

מפקדי הג'מעה ההאיסלמייה בפקיסטן
 

המדינות המפותחות, לא כל כך ניסו להתמודד עם הבעייה של ההשפלה. כי לטמון את הראש בחול, הרבה יותר קל מאשר להתמודד עם הבעייה. במערב לא השכילו להבין כי המוסלמים תופסים את המערב כגורם מאיים. מאיים על מה? על השליחות של האיסלאם.




 


השליחות של האיסלאם
סיד אבואלא עלי מודודי מייסד הג'מאעת אסלאמי (
جماعت اسلامي, "הקהילה האסלאמית") ומי שעמד בראשה עד 1972 אומר דברים ברורים בקשר למעמדו של האיסלאם:

"כל דבר ביקום הנו 'מוסלמי' כיוון שהוא מציית לאל בכך שהוא כפוף לחוקיו..."

באיסלאם אין ולו ספר אחד העוסק בענייני מדינה. מעולם לא עסקו בכך. מכיוון שמושג המדינה זר למוסלמים. לאיסלאם יש שליחות אחרת להביא את כל תושבי כדור הארץ תחת כנפיו. תחת חליפות אחת. לכן אין צורך במדינות. המדינות הן מושג זר לאסלאם.
כיצד נתפס המערב בעיני האיסלאם? מהי מטרתו המוצהרת של האיסלאם?
בהרצאה זו אתייחס למפגש בין האיסלאם ובין המערב ולשאלה מי מנצח במפגש זה; האם האיסלאם היא דת מנצחת? על כך ועוד בהרצאה זו.


לתשומת לבכם, ההרצאה המופיעה כאן באתר היא רק חלק קטן מהרצאה רחבה בנושא זה.
ניתן להזמין הרצאה באמצעות תיבת התגובות בעמוד זה.
 תיבת התגובות.