צרור עצות בנושא ביטוח בריאות ומטען

איך לא לקחת סיכונים מיותרים

אין ספק, כי העצות למטיילים נגזרות קודם כל מיעד הטיול ,סגנון הטיול וגיל המטיילים. לא תמיד העצות מתאימות לכולם. אך ישנן עצות חובקות עולם והן מתאימות לכל יעד ולכל גיל ולכל סגנון טיול. בסקירה זו תמצאו עצות בנושא ביטוח בריאות ומטען. בעתיד, אשלב באתר זה הנחיות יותר מפורטות .




 

 צרור עצות בנושא ביטוח ומטען
 ביטוח בריאות ביטוח מטען

צרור העצות המובא להלן הוא פרי נסיוני הרב.

במהלך שנות עבודתי כמדריך טיולים בחו"ל אני נאלץ  לטפל בבעיות של מטיילים כתוצאה מהעדר כיסוי ביטוחי מתאים. החל מכיסויים הקשורים באובדן/גניבה של  ציוד ומטען אשפוזים בחו"ל ושהייה של בני משפחה נלווים . לצערי נאלצתי להתמודד גם עם מקרה מות בחו"ל. למטיילים רבים ובני משפחותיהם נגרמת עוגמת נפש בשל העדר כיסוי ביטוח מתאים. הימנעו מעוגמת נפש זו .

   


 

ביטוח בריאות

 

¨      אין לעזוב את גבולות הארץ בטרם רכשתם ביטוח לטיול. ניתן לרכוש ביטוח מחו"ל אך המחירים יותר יקרים.

¨      גם אם אתם נוסעים לזמן קצר רכשו ביטוח.

¨      הכיסוי הביטוחי חייב לכלול גם את יום הטיסה בדרך הלוך ועד ההגעה לארץ. (בלא מעט מקרים נאלצתי לטפל  באשפוזם של נוסעים ביום האחרון של הטיול).

¨      אין לחסוך בפרמיית  הביטוח. הביטוח צריך לכלול כיסוי מטען ובריאות וביטוח הטסה לארץ. לבדוק היטב את הפוליסה, חברות הביטוח לא ממהרות להטיס ארצה.

¨      זכרו כי ישנה השתתפות עצמית בד"כ בגובה של 50$. זה אומר שבמקרה של תביעה יקזזו מסכום ההוצאות (תרופות,אשפוז וכ') עליהם דיווחתם לחברת הביטוח את סכום ההשתתפות העצמית.

¨      שמרו על הקבלות המקוריות של התרופות והוצאות נילוות אחרות שהיו לכם.

¨      בדקו אם הביטוח כולל הוצאות שהייה של בן משפחה/מלווה במלון בחו"ל בעת אשפוז המבוטח. הכיסוי הביטוחי הדרוש  צריך לכסות  לפחות חודש אשפוז. הרופא המטפל במבוטח שיאושפז בחו"ל כתוצאה מבעיות לב עלול לאסור על המבוטח מלטוס חזרה לארץ למשך תקופה של כחודש אחרי האירוע,גם אם היה זה אירוע קל! במקרה כזה תגדלנה כמובן הוצאות האישפוז וגם הוצאות השהייה במלון  של המלווה הצמוד.

¨      חשוב ביותר - אם אתם נוסעים בגפכם לחו"ל ואפילו אתם במסגרת טיול מאורגן, במקרה של אשפוזכם תיצור חברת הנסיעות קשר עם בן משפחה ותדווח לו על המקרה. קחו בחשבון, שהביטוח שעשיתם יכסה גם את הוצאות הטיסה  והשהייה במלון של בן משפחה שיגיע לחו"ל להיות לצידכם. יש לציין, כי במידה ואתם בטיול מאורגן, במקרה הטוב, (לא תמיד זה קורה)  חברת הנסיעות תדאג לכך שיהיה לכם קשר עם נציג מקומי. קחו בחשבון , שלא תמיד נציג זה מדבר אנגלית או שפה אחרת שאתם יודעים. בשום מקרה, אין הוא צריך להיות במקום בן משפחה קרוב. דאגו לכך שיהיה כיסוי הטס ושהייה לבן משפחה קרוב.

 ¨      אם הנכם סובלים מבעיות בריאות חייבים  להודיע לסוכן הביטוח אצלו אתם רוכשים את הביטוח לחו"ל.

        חברת הביטוח תתנער מאחריות במידה  והעלמתם ממנה מידע רפואי.

¨      חשוב מאוד לעדכן את מדריך הטיול וחברת הנסיעות לגבי כל בעייה רפואית ממנה אתם סובלים עוד בטרם יצאתם מהארץ. עדיף כך, מאשר חלילה, לחזור ארצה בארון.




 
   

ביטוח  מטען

 

 

¨      הכיסוי הביטוחי הרגיל כולל כיסוי למטען  (מזוודה/תרמיל) במשקל עד  20 ק"ג ובכל מקרה אינו יותר מ-20$  לק"ג. ניתן להרחיב את הביטוח ובמקרה של נזק תקבלו סכום התואם את שווי הציוד שלכם.

¨      מחשבים נישאים – הביטוח הרגיל לחו"ל אינו מעניק כיסוי. יש לבטח את המחשב הנישא במסגרת ביטוח הדירה שלכם ולבקש הרחבה לגבי נסיעה לחו"ל.

¨      זכרו כי ישנה השתתפות עצמית בד"כ בגובה של 50$. זה אומר שבמקרה של תביעה יקזזו מערך הנזק  עליו דיווחתם לחברת הביטוח את סכום ההשתתפות העצמית.

¨      תכשיטים – הכיסוי במסגרת ביטוח הנסיעות לחו"ל הוא מוגבל. ניתן להרחיב את הכיסוי במסגרת ביטוח הדירה שלכם ולבקש הרחבה לגבי נסיעה לחו"ל.

¨      במקרה של אובדן או נזק לציוד בעת טיסה יש להודיע מיד בשדה התעופה בו נחתתם. חברת הביטוח עלולה להתנער מאחריות אם לא נהגתם כך.

¨      במקרים של גניבה או אובדן  ציוד דווחו למשטרה המקומית במקום בו אירע הדבר ושמרו על העתק ההודעה המקורי שקבלתם במשטרה.